Πετροκοπιό

Πετροκοπιό

Η παραλία Πετροκόπιο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Φούρνων Κορσεών, δεν είναι μια απλή παραλία· είναι μια βουτιά στην ιστορία. Σε απόσταση 3.5 χλμ. από το λιμάνι, ή οκτώ λεπτά ταξίδι με αυτοκίνητο ή σκούτερ, αυτή η παραλία στέκει πάνω στο έδαφος ενός αρχαίου λατομείου. Ο θρύλος λέει ότι τα μάρμαρα που εξορύχθηκαν εδώ κοσμούσαν την αρχαία πόλη της Μιλήτου απέναντι στη θάλασσα στη Μικρά Ασία.

Αυτή η υπέροχη και ήσυχη παραλία βρίσκεται σε έναν φυσικό κόλπο, κοντά στα ιστορικά λατομεία που κάποτε ήταν γεμάτα ζωή. Οι επισκέπτες του Πετροκοπίου υποδέχονται με κομμάτια μαρμάρου και πέτρας δίπλα στην ακτή, υπενθυμίζοντας την ιστορική παρελθόν της περιοχής. Ενώ η ίδια η παραλία είναι κυρίως βοτσαλωτή, ο βυθός κάτω από τα κρυστάλλινα και διάφορα αποχρώσεις του γαλάζιου νερά είναι αμμώδης, προσφέροντας μια υπέροχη εμπειρία για τους κολυμβητές.

Η ομορφιά του Πετροκοπίου διαχωρίζεται από βράχια σε τρεις μικρότερες παραλίες, κάθε μία απομονωμένη και προσβάσιμη είτε μέσω μονοπατιού είτε με βάρκα από το λιμάνι του νησιού. Η απουσία υποδομής και φυσικής σκιάς, εκτός από τα λίγα αλμυρίκια σε μία από τις παραλίες, καθιστά απαραίτητη την προετοιμασία με άφθονο νερό, ομπρέλα ή καπέλο και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο για μια άνετη παραμονή.

Η θέα του κόλπου από πάνω καθώς φτάνετε στην παραλία Πετροκόπιο είναι εντυπωσιακή. Ιδανική για όσους αναζητούν μοναξιά και ειρήνη, αυτή η παραλία προσφέρει μια μοναδική συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος, μακριά από τις πιο συμβατικές εμπειρίες στην παραλία. Ανάμεσα στα ερείπια, ένα τεράστιο ιωνικό αέτωμα ξεχωρίζει ως μαρτυρία της σημασίας του λατομείου, πιστεύεται ότι προοριζόταν για μεγάλους ναούς στην Ιωνία, ίσως για τον ναό του Απόλλωνα στη Δίδυμα ή για το Ηραίο στη Σάμο.

Το Πετροκόπιο αποτελεί μαρτυρία της πλούσιας ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς των Φούρνων. Παρόλο που η πρόσβαση μπορεί να είναι δύσκολη, το ταξίδι αξίζει για τις εκπληκτικές θέες, την ήρεμη ατμόσφαιρα και την ευκαιρία να κολυμπήσετε μέσα στις αντηχήσεις της αρχαιότητας. Είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της ιστορίας και όσους αναζητούν μια απόδραση στην ηρεμία της φύσης.

Top
t

Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit nullam