ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικό Ημερολόγιο

06/01 Εορτασμός Θεοφανίων. Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον ‘Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιείται και στα τρία λιμάνια του Δήμου, Φούρνων, Χρυσομηλιάς και Θύμαινας.

Κυριακή της Τυρινής. Εορτασμός των αποκριών με καρναβαλικές εκδηλώσεις. Την διοργάνωση των δραστηριοτήτων την αναλαμβάνει ο Δήμος μαζί με φορείς και Συλλόγους του νησιού

25/03 Εορτασμός Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου με θέμα την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης 1821. Την παραμονή προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις στα σχολεία και ανήμερα πραγματοποιείται μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του νησιού. Αρχικά τελείται δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου παρουσία Διοικητικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου καθώς και μαθητών Α/Β θμιας εκπαίδευσης και πλήθους κόσμου. Κατόπιν μεταβαίνουμε στην πλατεία όπου και γίνεται επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων. Κατόπιν γίνεται κατάθεση στεφάνων και ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές και στο τέλος, η παρέλαση στην παραλιακή οδό λιμένα Φούρνων.

Απρίλιος – Γιορτή Αγίου Γεωργίου. Τελείται Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι, στο λόφο του Αη Γιώργη

Τέλη Ιουνίου – Φουρνιάδα. Η Φουρνιάδα είναι η αθλητική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στους Φούρνους Κορσεών, με συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε διάφορα αθλήματα, τα οποία επιλέγονται από την οργανωτική επιτροπή, μέσω αυτοδημιούργητων κάθε φορά ομάδων. Το αθλητικό γεγονός πλαισιώνεται κάθε χρόνο από πολιτιστικές παρουσιάσεις τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και στο τέλος των αθλητικών δρώμενων.
Η πρώτη εμφάνιση της διοργάνωσης αυτής έγινε το 2003, ως αθλητικές δράσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, με τους αγώνες να διαρκούν όλο το τριήμερο και την τελευταία μέρα να γίνεται απονομή στο προαύλιο του Γυμνασίου Λ.Τ. Πλέον, είκοσι χρόνια μετά, έχει παγιώσει τη θέση της ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του νησιού, προσφέροντας κάθε φορά στους συμμετέχοντες μία ευκαιρία για επαφή με τη φύση, μέσω των θαλάσσιων και άλλων εξωτερικού χώρου αθλημάτων, για κοινωνική επαφή, χάρις στον ομαδικό της χαρακτήρα, αλλά και για ανάδειξη αθλητικών ικανοτήτων του κάθε αγωνιστή. Φωτογραφίες και υλικό ΕΔΩ.

fourniada